طراحی وب و توسعه وب دو تخصصی هستند که این روزها بازار گرمی دارند. تبدیل شدن به یکی از این دو، کار سختی نیست. با کمی وقت آزاد، علاقه و مقدار زیادی تمرین و بردباری، شما می توانید به یک طراح در سطح جهانی تبدیل شوید و درآمد خوبی برای خود کسب کنید.
در ادامه به نکاتی اشاره خواهد شد که به شما در طراحی بهتر یک وبسایت کمک خواهند کرد.
1- از طراحان بزرگ و برنامه نویسان حرفه ای بیاموزید. به وبسایت هایی که طراحی خوبی دارند با دید یک طراح نگاه کنید و چیدمان منو ها و دیگر اجزای برگه اینترنتی را به دقت بررسی کنید. چه چیز این وبسایت را منحصر یه فرد کرده؟
2- از ابزارهای مناسب استفاده کنید. Adobe Illustrator می تواند ابزار خیلی خوبی باشد که به شما در طراحی، کمک های بسیاری می کند. همچنین نرم افزار رایگان Inkscape گزینه بسیار مناسبی ست برای کسانی که نمی خواهند در ابتدای کار زیاد هزینه کنند.
3- مهارت هایی که لازم خواهید داشت را فرا بگیرید. این مهارت ها شامل:
- HTML
- CSS
- JavaScript
- jQuery
- PHP
- SQL
دوره های آموزش بسیار خوبی بر روی اینترنت برای هریک از موارد فوق وجود دارد. البته بیشتر این دوره ها به زبان انگلیسی هستند و در صورتی که مهارت زبانی شما زیاد خوب نیست بهتر است در یک آموزشگاه ثبت نام کنید و در دوره های طراحی وب آنها شرکت کنید. این شش زبان برای شروع بسیار کارامد هستند. و هرکدام به شما کمک خواهند کرد.
HTML برای متن اصلی برگه وب، CSS برای ایجاد سبک در برگه، JavaScript برای اجزای پویا در برگه مانند نوشته های متحرک و تغییر رنگ دهنده. jQuery برای استفاده راحت تر از جاوا اسکریپت، PHP برای اسنادی که در سرور قرار می گیرند و SQL برای مدیریت پایگاه داده ها
با جستجوی W3Schools شما می توانید آموزش های خوبی در اینترنت بیابید.
4- با کمک PHP و MySQL برگه های پویاتری بسازید. این فناوری ها به شما این امکان را می دهند که بدون نیاز به ساختن برگه های HTML جداگانه، برگه های وبسایت را با طراحی یکسان نمایش دهید.
5- از خدمات وب پویا برای ایجاد تجربه خوشایند در مراجعه کنندگان استفاده کنید. وبسایت را به گونه ای طراحی کنید که از AJAX استفاده کند. بنابرین شما می توانید از تمام قدرت PHP بدون نیاز به بارگزاری دوباره برگه استفاده کنید. این کار در وقت کاربر و در پهنای باند استفاده شده صرفه جویی می کند و به شما قابلیت توسعه برگه های تعاملی (Interactive ) را می دهد.
6 - رایانه خود را به یک محیط تولید وبسایت تبدیل کنید. بر روی رایانه خود یک وب سرور نصب کنید تا بتوانید به صورت محلی و بدون نیاز به اینترنت اجزای سایت را بررسی کنید. اگر از PHP استفاده می کنید به http://www.wampserver.com/en/ سری بزنید و اگر از ASP.NET، می توانید از IIS که بر روی اکثر نسخه های ویندوز قرار دارد استفاده کنید.
7- از نمونه های برنامه نویسی برای تمرین استفاده کنید. با سر هم کردن مثال ها و قالب هایی که به صورت رایگان در دسترس هستند وبسایت خود را تغییر دهید و بررسی کنیدکه هر یک از این قالب ها از چه اجزایی تشکیل شده اند، چگونه عمل می کنند و به کاربر چه خدماتی می دهند.
8 - هر زمان که ایده ای به ذهنتان می رسد و زمان کافی دارید فورا شروع کنید. بهترین زمان برای شروع به کار همین حالاست، به دو دلیل: یک وبسایت برای تکمیل شدن زمان زیادی لازم دارد. با ساختن هر وبسایت مطالب بیشتری یاد می گیرید. به این فکر نکنید که از همان آغاز وبسایت شما باید کامل و بهترین باشد، یک نکته مثبت در مورد وبسایت ها این است که آنها هر زمانی می توانند پیشرفت کنند و بهتر شوند!
موفق باشید.